Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:38:07 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tadına Doyulmaz Bir Avcı Kebabı Öyküsü  (Okunma Sayısı 7773 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« : Mayıs 25, 2010, 06:57:48 ÖÖ »

Avcı kebabı, teneke içinde pişen tavuğa verilen isim olmasına rağmen biz tavuk yerine 7.5 kglık bir hindi deneyeceğiz.

Ayrıca avcı kebabını da Forumdaki Ekmek Dostlarımız için ilk defa uyguluyor olacağız.  Undecided

Pek umudum yok ama, en azından tecrübe olacak.  

Gerekenler;

Uygun bir zemin,
Uygun bir çatal dal,
Uygun bir teneke, içine petrol ya da boya girmemiş olacak, peynir ya da yağ tenekesi tercihimizdir,
Uygun incelik ve kalınlıkta muhtelif dallar,
Uygun bir tavuk, donmamış,
Uygun sos, yoğurt-salça gibi.

Öncelikle, tavuğu (bizimkisi hindi) yere temas ettirmeden tenekenin içinde dik tutacak çatal bir dal bulunur. Sapı 1-1.5 karış kadar kesilir. Çatal dalın biri yine 1 karış mesafeden kesilirken diğeri tenekenin boyuna göre ayarlanır ve kesilir.

Çatalın sapının saplanacağı ve kebabın yapılacağı alan düzlenerek, tenekenin ağzının iyice kapanması için biraz da teneke boyutlarında eşelenir. Tam ortaya çatal dikilir.

Alanın ve çatalın hazırlanması

Tavuk (yani hindi) arzu edilen soslarla soslanır, istenirse tuzlanır. Biz yoğurt ve az miktarda salça kullandık.


Hindimizi oturur vaziyette dala geçirdik. Kısa çatalın hindiyi yere değmekten koruduğunu gördük.

Daha sonra hindiye değmeyecek şekilde temiz tenekemizi kapattık ve kenarlarına bir miktar kum/toprak yığdık.


Teneke dikkatlice yerleştirilmiş durumda

Hemen arkasından tenekenin dört bir tarafına tutuşturmak için çalı-çırpı, yakmak için de iri dallar yerleştirilir ve ateşe verilir. Sanırım en sıkıcı yanı da burası.


Önce bir tarafı tutuşturup ateşi dağıtmak istedik, olmayınca her yönüne de yakmak zorunda kaldık.

Bu aşamada çok dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyor. Ateşi fazla harlatmadan, ancak söndürmeden uzun soluklu yakmak gerekiyor. Aşağıda bizim yaptığımız şekilde çatı kurup yakılmasını artık tavsiye etmiyoruz. Kısacası, ateşi mümkün olduğunca aşağıda tutmaya çalışınız, yoksa hindi kızarmaz, kararır.


Kesinlikle bu şekilde harlı ve yüksek ateşe izin vermeyiniz. Biz acemiliğimizin ve aceleciliğimizin kurbanı olduk maalesef.


Pişme süresi (biraz da ateşe bağlı olarak) 30-45 dk arasında değişiyor. Biz hindi pişirdiğimiz için süreyi 10 dk uzun tuttuk. Tenekeyi heyecanla kaldırmadan önce çevresinden közleri uzaklaştırdık.



Hepimiz merakla tenekenin altından çıkacak olan şeye odaklandık.


Tenekeyi kontrol için kaldırınca süreyi uzun tuttuğumuza pişman olduk. Çünkü hindi nar gibi kızardıkran sonra kömüre doğru dönüşüme başlamıştı. Bunun bir sebebi de harlı yaktığımız ateşti, Fazla sıcak deri ve üst yüzeyi kavurmaya başlamıştı.


Üst deri ve kabuk kısmı yer yer kömürleşmiş ancak iyice pişmiş bir halde hindimizi çıkardık.


Hindinin deri ve üst kısımlarının yanmaya başladığını gördük, dikkatlice dışarıya alarak yanık yerlerini yüzüp attık.


Yanık derinin altında gerçekten de çok iyi pişmiş bir et bizi bekliyordu.


Nar gibi kızarmış but, iştah kabartıyor.



Çocuklar ısrarcı, nefis kokunun kaynağına inmek istiyorlar.



Bakışlara dikkat!



Manzaradan lezzet anlaşılıyor sanırım.



Çocuklardan kalan parçalar servis ediliyor.


Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2010, 10:57:10 ÖÖ »

Elinize Saglik   

aklima cocuklugumuzda midyeleri denizden cikarip teneke uzerinde pisirdigimiz gunler geldi  ...    ne alaka diyeceksiniz ama 

Paylasim icin tesekkurler 

Logged
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2010, 11:36:23 ÖÖ »

Üstadım Afiyet Olsun,
Netice çok güzel,muhakkak bir gün denerim ben bu tarifi daha önce balıkçılarla tenekede sucuk ekmek yemiştim .
Kanaatim ilk deneme için hindi seçilmesidir malum tavuğa göre çok daha yağlı ateşi ayarlayamama durumlarında toleransı daha yüksek olacaktır.

Cam  teneke yokmudur yahu  bi araştıralım    :) 
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
serdar415
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32


« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2014, 12:15:41 ÖS »

Yere saplanan dalın altına alüminyum folyo bir tabak geçirip, içine domates patates sarımsak atarsanız, piserken tavuğun suyu içine akıyor. Tavuk suyunda biryandan onlar pisiyor. Tavuğu bırakıp sadece onları yiyenler olmustur  yemek
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler