Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 07:09:11 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Torba Ekmekleri  (Okunma Sayısı 4653 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« : Mayıs 12, 2010, 07:41:21 ÖÖ »

Torba Ekmekleri,çok eğlenceli bir ekmek tadı nefis,zaman yetersizliğinden dolayı tarifteki kabarma sürelerine riayet edilememiştir.40 dakika kapta kabarma 50 dakika torbada kabarma şeklinde bir yol izlenmiştir.
Çıktığı ilk anda kesilmiştir.
Ekmeği çok beğendim sık sık yapmayı düşünüyorum.

not:pişirme taşım yok fırın tepsinin üzerinde pişirdim.fırını önceden 15 dakika 230derecede ısıttım ilk 10 dakika 230derece +45dakika 200derece pişirdim.
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2010, 07:56:10 ÖÖ Gönderen: rhetorical » Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2010, 08:27:20 ÖÖ »

tam hakkıyla bir beyaz ekmek olmuş. ellerinize sağlık
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2010, 10:57:52 ÖÖ »

Torba ekmekler hakikaten kolay yapılan, sürprizi az olan ekmeklerdir.

Ağzının bağlılık durumuna göre inceden kalın kabuğa değişiklik gösterebilirler.

Sizinki de gayet güzel olmuş. Özellikle doku pamuk pamuk duruyor.

Afiyetle yeyiniz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2010, 11:40:16 ÖÖ »

Üstadım benim kanaatim bu ekmek yoğrulmayan ekmekten zor,ekşi mayasının hazırlanması+malzemelerin belli sıra ve miktarla karıştırılması-kıvam kontrolunun yapılması ki beni tarifteki ölçüler uğraştırdı biraz + 40 dakika aralıklarla dışarıya alınıp tekrardan kabarma kabına alınması+hamurların poşete konması ağzının bağlanması+poşetlerin dikkatlice fırına yerleştirilmesi vs

Torba ekmekler hakikaten kolay yapılan, sürprizi az olan ekmeklerdir.

Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2010, 12:25:58 ÖS »

Kolayı;

Yoğrulmayan ekmek hamurunu karıyoruz; ekşiyince katlıyoruz, kalıba değil torbaya koyuyoruz, iki katına çıkınca sıcak fırına veriyoruz.

Ya da;

hamuru 10-15 dk yoğurup 2 katına çıkarıyoruz, katlayıp torbaya koyuyoruz, iki katına çıkınca sıcak fırına veriyoruz.

Ya da;

Poğaça tarifindeki hamuru yağını yarı yarıya düşürerek yapıyoruz, 30 dk bekletiyoruz, katlayıp torbaya koyuyoruz; 20 dk bekletip soğuk fırına veriyoruz (bunu şimdi uydurdum, itiraf ediyorum, ama torba satesinde iyi bir tost ekmeği olacağına eminim)

Evet üstadım, fikriniz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2010, 01:29:22 ÖS »

Üstadım demek istediğim torba ekmeğinin sadece ön mayasını hazırlanması için gereken sürede yoğrulmayanın ana hamuru hazırlanıyor,yoğrulmayan fırından çıktığında torba ekmek hala katlanıp kabarmakla meşgul dediğim gibi bu benim kanaatim başkaları farklı düşünebilir benim değerlendirme ölçeğimde torba daha zahmetli daha zaman alıcı.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2010, 01:35:43 ÖS »

Haklısınız. Kabul ediyorum.


Ancak sizin için aşağıda süreleri kısattığımı sanıyorum, 3 ayrı torba ekmeği tarifi.

Bu konuda fikrinizi almak istemiştim.


Kolayı;

1. Torba ekmeği: Yoğrulmayan ekmek hamurunu karıyoruz; ekşiyince katlıyoruz, kalıba değil torbaya koyuyoruz, iki katına çıkınca sıcak fırına veriyoruz.

Ya da;

2. Torba ekmeği: hamuru 10-15 dk yoğurup 2 katına çıkarıyoruz, katlayıp torbaya koyuyoruz, iki katına çıkınca sıcak fırına veriyoruz.

Ya da;

3. Torba ekmeği: Poğaça tarifindeki hamuru yağını yarı yarıya düşürerek yapıyoruz, 30 dk bekletiyoruz, katlayıp torbaya koyuyoruz; 20 dk bekletip soğuk fırına veriyoruz (bunu şimdi uydurdum, itiraf ediyorum, ama torba sayesinde iyi bir tost ekmeği olacağına eminim)

Evet üstadım, fikriniz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler